پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۰۳

ارائه خدمات قاليشويي در تهران

فعاليت 2 ميليون نفر در حوزه فرش

۲۳ بازديد

راه‌اندازي مركز شتاب‌دهنده تخصصي فرش در آذربايجان‌شرقي / فعاليت 2 ميليون نفر در حوزه فرش
رئيس مركز ملي فرش ايران گفت: مركز شتاب‌دهنده تخصصي فرش در آذربايجان‌شرقي راه‌اندازي مي‌شود و در اين استان تشكيل خانه خلاق فرش در حال بررسي و آماده‌سازي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، فرحناز رافع در كارگروه فرش آذربايجان‌شرقي اولويت نخست اين مركز را رفع موانع و مشكلات پيش روي بافندگان و ذي‌نفعان فرش دستباف برشمرد و  اظهار داشت: با ايجاد شتاب‌دهنده تخصصي فرش دستباف، قصد داريم به بهبود فعاليت‌هاي R&D ( طراحي و توسعه ) حوزه‌هاي فرش دستباف كمك كنيم.
وي در جلسه پيگيري طرح‌ها و پروژه‌هاي قالي كه در راستاي پيشبرد اهداف قالي با محوريت مطالبات فرش دستباف استان برگزار شد، افزود: پيگير هستيم ناحيه صنعتي يا شهر صنعتي در آذربايجان‌شرقي ايجاد كنيم كه در آن صفر تا ۱۰۰ زنجيره ارزش لحاظ شود.
بيشتر بخوانيد: قاليشويي مجيديه
رئيس مركز ملي فرش ايران با بيان اينكه فرش دستباف متعلق به ايران و خاستگاه آن تبريز است، يادآور شد: آمار دقيقي از توليدكننده‌ها، صادركنندگان، فروشندگان و كساني كه در حوزه مواد اوليه كار مي‌كنند در مركز ملي فرش وجود دارد اما به دليل اينكه سامانه جامعي براي اين موضوع وجود ندارد، آمارهاي ارائه شده توسط دستگاه‌هاي مختلف متفاوت است.
وي ادامه داد: با توجه به زيرساخت‌هايي كه آماده شده است تا دو ماه ديگر يك سامانه قابل اتكا براي شناسايي فعالان حوزه فرش ايجاد و راه‌اندازي مي‌شود.
رافع تصريح كرد: هم اكنون ۲ ميليون نفر در حوزه فرش فعال هستند كه از اين تعداد يك‌ميليون و ۲۰۰ هزار نفر داراي شناسنامه، ۸۰۰ هزار نفر به عنوان شغل مكمل و ۱۹۱ هزار نفر در ۳۰ صنعت جانبي آن اعم از رنگرزي، رفوگري و قاليشويي مشغول به فعاليت هستند.
وي افزود: از اين تعداد ۲۶۱ هزار نفر تحت پوشش بيمه هستند همچنين ۴۰۰ هزار نفر به بيمه روستايي معرفي شده‌اند و كارت عشايري براي آنان صادر خواهد شد.
رافع متذكر شد: با توجه به مصوبه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس، دولت مكلف شده است تا قاليبافان را بيمه كند.
رئيس مركز ملي فرش ايران با اشاره به حمايت‌هاي دولت از طريق ارائه تسهيلات كم‌بهره به فعالان اين حوزه، بيان داشت: متاسفانه با توجه به اينكه ۱۰ درصد از تسهيلات كارا متعلق به قاليبافان است ولي فقط يك درصد از قاليبافان و توليدكننده‌ها از تسهيلات استفاده كرده‌اند.
وي همچنين بااشاره به اينكه نوع بافت و طرح فرش در آذربايجان‌شرقي منطبق با سليقه جهاني نيست، خاطرنشان كرد: نياز به بررسي و مطالعه است تا اندازه، نوع، جنس، طرح و رنگ آن مطابق با سليقه جهاني باشد و سليقه كشورهاي همسايه بايد در فرش تبريز مورد توجه قرار بگيرد.
مقالات ديگر: تعمير دندان مصنوعي

تاكنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.